Ik ben Tessa en ik kan je helpen om weer te leven uit je hart. Iets dat voor mij lang niet vanzelfsprekend was en daarom nog elke dag des te bijzonder. Paarden wisten mijn hartenergie weer te laten stromen. Dat geluk geef ik graag door. Met Paardenzacht verzorg ik daarom bewustzijnsverruimende en helende ontmoetingen tussen mens en paard.

Wat ik daar het allermooiste aan vind? Dat elke ontmoeting iets anders brengt. Dat de paarden keer op keer bevestigen dat alles energie is. Dat zij altijd de innerlijke wijsheid in mensen naar boven weten te halen. Dat we allemaal met shit worstelen en dat dit het leven kleur geeft. Want zonder shit, geen vruchtbaarheid.

Paarden zijn spiegels van de ziel. Ze zijn liefdevol confronterend en zonder oordeel. Hun zachte paardenkracht is helend

Hoofd én hart

Ik werk in liefde met hoofd én hart. Met Paardenzacht help ik mensen om weer in contact te komen met hun hart, gevoel en innerlijke wijsheid. Een groot verlangen dat ik zelf een paar jaar geleden had, maar niet kon vervullen. Ik weet als geen ander hoe het voelt als je hoofd je de baas is, je het leven leidt op ratio. Ik kreeg het inzicht dat ik onbewust een afslag had genomen die niet bij me paste. Ik was 'succesvol', maar voelde me van binnen steeds leger. Twee grote verliezen van dierbaren in korte tijd zorgden voor een ommezwaai in mijn leven. De terugweg was zo gemakkelijk nog niet. De natuur en in het bijzonder paarden, bijzondere mensen, spiritualiteit en zaken die me als kind gelukkig maakten, hielpen mij. De geboorte van mijn dochter Rosa was een kers op de taart. Mijn dochter nodigt me uit om alle kinddelen van mezelf opnieuw te leren kennen. Door deze ervaringen kan ik op een liefdevolle, krachtige, oordeelloze en wijze begeleider zijn bij ontmoetingen tussen mensen en paarden.

Tessa aan de stegge

Thuis bij de paarden

Door Paardenzacht ben ik weer 'thuis' bij de paarden. Van kleins af aan ben ik dol op dieren en was ik erg gelukkig met mijn pony's Yester en Ranka. Waar ik toen genoot van wedstrijd rijden geniet ik nu van een natuurlijke omgang met paarden. Het samenzijn in vrijheid, leiderschap vanuit vertrouwen en een gelijkwaardige uitwisseling maken mij op zielsniveau 'heel'. Hun welzijn staat voorop. Ik werk in vrijheid met de paarden, zij bepalen of ze wel of niet komen werken. Na de ontmoetingen krijgen ze de verzorging die nodig is weer om te ontladen.

Altijd onderweg

Mijn eigen levensreis is gaande en ik geniet volop van de levenslessen die tot me komen. Deze reis diende zich vijf jaar geleden aan in Colombia, waar ik kennis maakte met de sjamanistische wijze van naar het leven kijken. Ik voltooide de opleiding systemisch & sjamanistisch werken met paarden bij Kifungo, ben in de leer bij Phoenix Opleidingen. De energie en wijsheid van de paarden in een geheel van sjamanistische en systemische wetmatigheden is waar ik in geloof. Met mijn intuïtie zorgt ik ervoor dat wat er nodig is, in jouw bewustzijn mag komen.

We maken allemaal een levensreis, ik loop in liefde op jouw pad mee
Tessa aan de stegge 1