Ik ben Tessa en ik kan je helpen om weer in contact te komen met je gevoel en te leven vanuit je hart. Iets dat voor mij lang niet vanzelfsprekend was, en daarom nog elke dag des te bijzonder. Paarden leerden me weer te voelen, oude pijn een plek te geven, me te bevrijden van verwachtingen van buitenaf en te verbinden met mijn intuïtie. Het geluk dat deze transformatie mij bracht geef ik graag door met Paardenzacht. Ik breng mensen en paarden bij elkaar in bewustzijnsverruimende en helende ontmoetingen.

Wat ik daar het allermooiste aan vind? Paarden zijn spiegels van de ziel. Elke ontmoeting brengt iets anders dan wat er verwacht en bedacht wordt. Dat de paarden keer op keer de innerlijke wijsheid in mensen naar boven weten te halen. Want alleen jij weet de antwoorden. Dat ze je laten voelen dat je het zelf kunt, maar niet alleen hoeft te doen. Dat je goed bent zoals je werkelijk bent.

Be weird. Be Random. Be who you are. Because you never know who could love the person you hide.

Hoofd én hart

Ik werk in liefde met hoofd én hart. Met Paardenzacht breng ik mensen en paarden samen in coaching, familieopstellingen, teamworkshops en ceremonies. Ik ben ook
trainer voor teams en begeleid vrouwen in feminien professioneel leiderschap. Zo help ik mensen om weer in contact te komen met hun hart, gevoel, reden van zijn en innerlijke wijsheid. Een groot verlangen dat ik zelf had en lang naar opzoek ben geweest. Ik weet als geen ander hoe het voelt als je hoofd je de baas is, je het leven leidt op ratio. Ik kreeg het inzicht dat ik onbewust een afslag had genomen die niet bij me paste, maar niet meer wist niet wie ik was zonder dat leven. Ik was 'succesvol', maar voelde me van binnen steeds leger. Ik kan nu zeggen dat ik niet voluit leefde.

Ommezwaai en transformatie

Twee grote verliezen van dierbaren in korte tijd en een lijf dat 'stop' zei, zorgden voor een ommezwaai in mijn leven. Ik veranderende langzaamaan van koers door een bloeiende corporate carrière met eigen marketingbureau in te ruilen voor 'mensenwerk'. De terugweg was zo gemakkelijk nog niet. De natuur en paarden, bijzondere mensen, spiritualiteit, mijn eigen schaduwen aankijken en simpelweg mijn leven vertragen, hielpen mij. Mijn dochter Rosa nodigt me uit om het kind in mezelf opnieuw te leren kennen. Ik ken de angst, verwarring, frustratie en vermoeidheid die een transformatie met zich mee brengt. En ook de vrijheid, levendigheid, zelfliefde en gevoel dat alles klopt als je er eenmaal doorheen bent.

Carl Jung: the privilege of a lifetime is to become who you are
Paardencoaching autisme

Thuis bij de paarden

Door Paardenzacht ben ik weer 'thuis' bij de paarden, een kudde van drie. Van kleins af aan heb ik me sterk verbonden gevoeld met dieren en was ik erg gelukkig met mijn pony's. Waar ik toen genoot van wedstrijd rijden, geniet ik nu van een natuurlijke omgang met paarden en hun wijsheid. Het samenzijn in vrijheid, leiderschap vanuit vertrouwen en een gelijkwaardige uitwisseling. Ik kom ook zelf altijd zachter thuis na een sessie. Hun welzijn en natuurlijke instincten staat voorop en ze werken vrijheid, ze bepalen zelf hoe ze bijdragen in de sessies.

Mijn leerpad

Ik leef mijn leven als een reis vol lessen, verassingen en zegeningen die ik dagelijks probeer te omarmen. Zonder verwachtingen en oordeel, in het moment. Uitdagend, dat zeker, maar heel bevrijdend. Na een corporate carrière waarbij ik een eigen marketingbureau oprichtte en runde, nodigde het leven me uit voor een tweede ronde. Deze reis diende zich in 2017 aan in Colombia, waar ik kennis maakte met de sjamanistische wijze van naar het leven kijken. Ik leerde sjamanisme, systemisch werken en paardencoaching combineren in de leer bij Coby Beets-van der Hoeff van Kifungo en volgde diverse opleidingen bij Phoenix Opleidingen, Gort Coaching, Hylke Bonnema en De Upstarter.

We maken allemaal een levensreis, ik loop als je wilt een stukje op jouw pad mee