Ik ben Tessa en ik kan je helpen om weer in contact te komen met je gevoel en te leven vanuit je hart. Iets dat voor mij lang niet vanzelfsprekend was, en daarom nog elke dag des te bijzonder. Paarden leerden me weer te voelen, te helen en te verbinden met mijn hart en intuïtie. Dat geluk geef ik graag door. Met Paardenzacht breng ik mensen en paarden bij elkaar. Magische, bewustzijnsverruimende en helende ontmoetingen die in mijn ervaring altijd iets anders brengen dan wat je van te voren verwacht.

Wat ik daar het allermooiste aan vind? Dat elke ontmoeting iets anders brengt. Dat de paarden keer op keer bevestigen dat alles energie is. Dat zij altijd de innerlijke wijsheid in mensen naar boven weten te halen. Dat we allemaal met dingen worstelen en dat juist dit het leven kleur geeft.

Paarden zijn spiegels van de ziel. Ze zijn liefdevol confronterend en zonder oordeel. Hun zachte paardenkracht is helend

Hoofd én hart

Ik werk in liefde met hoofd én hart. Met Paardenzacht breng ik mensen en paarden samen in coaching, familieopstellingen, teamworkshops en ceremonies. Ik ben ook
trainer/facilitator bij Mind Work Productions en begeleid vrouwen in feminien professioneel leiderschap. Zo help ik mensen om weer in contact te komen met hun hart, gevoel, reden van zijn en innerlijke wijsheid. Een groot verlangen dat ik zelf had en lang naar opzoek ben geweest. Ik weet als geen ander hoe het voelt als je hoofd je de baas is, je het leven leidt op ratio. Ik kreeg het inzicht dat ik onbewust een afslag had genomen die niet bij me paste, maar niet meer wist niet wie ik was zonder dat leven. Ik was 'succesvol', maar voelde me van binnen steeds leger.

Ommezwaai

Twee grote verliezen van dierbaren in korte tijd en een lijf dat 'stop' zei, zorgden voor een ommezwaai in mijn leven. Ik veranderende langzaamaan van koers door een bloeiende corporate carrière met eigen marketingbureau in te ruilen voor 'mensen-werk'. De terugweg was zo gemakkelijk nog niet. De natuur en paarden, bijzondere mensen, spiritualiteit en simpelweg mijn leven vertragen, hielpen mij. De geboorte van mijn dochter Rosa was een kers op de taart. Mijn dochter nodigt me uit om het kind in mezelf opnieuw te leren kennen. Door deze ervaringen kan ik op een liefdevolle, nuchtere en oordeelvrije manier begeleider zijn in trainingen, coaching, retreats en ontmoetingen tussen mensen en paarden.

Tessa aan de stegge

Thuis bij de paarden

Door Paardenzacht ben ik weer 'thuis' bij de paarden. Van kleins af aan heb ik me sterk verbonden gevoeld met dieren en was ik erg gelukkig met mijn pony's. Waar ik toen genoot van wedstrijd rijden, geniet ik nu van een natuurlijke omgang met paarden. Het samenzijn in vrijheid, leiderschap vanuit vertrouwen en een gelijkwaardige uitwisseling. Ik kom ook zelf altijd herboren thuis na een sessie! Hun welzijn staat voorop en ze werken vrijheid, bepalen zelf hoe ze bijdragen in de sessies.

Altijd onderweg

Ik leef mijn leven als een reis vol levenslessen, verassingen en zegeningen die ik dagelijks probeer te omarmen. Zonder verwachtingen en oordeel, in het moment. Uitdagend, dat zeker, maar heel bevrijdend! Deze reis diende zich in 2017 aan in Colombia, waar ik kennis maakte met de sjamanistische wijze van naar het leven kijken. Ik leerde sjamanisme, systemisch werken en paardencoaching combineren in de leer bij Coby Beets-van der Hoeff van Kifungo en volgde opleidingen bij Phoenix Opleidingen, Gort Coaching en Hylke Bonnema. Ik zorg er met deze kennis, mijn eigen levenservaring en intuïtie voor dat wat jij op dit moment nodig hebt in jouw bewustzijn komt tijdens de sessie.

We maken allemaal een levensreis, ik loop in liefde op jouw pad mee
Tessa aan de stegge 1