Representeren in een opstelling

Representeren in een opstelling van iemand anders. Waarom zou je dat doen en wat brengt het jou? Als representant in een opstelling fungeer je als spiegel van wat er die sessie in het bewustzijn van de vraagsteller mag komen. Bijvoorbeeld een thema als rouw, iemands hart/verlangen, een persoon uit iemands omgeving. Je weet nooit van tevoren voor ‘wat’ je staat, het ontstaat vanzelf. Het biedt je de gelegenheid om (eerst) een opstelling te ervaren zonder dat je zelf centraal staat. Representant zijn leert je ook om beter te voelen en minder in je hoofd te zitten. Deze ervaring laat je vaak een ander perspectief zien op een thema dat ook in je eigen (familie)systeem speelt. Tot slot is het een mooie manier om iets ‘terug te geven’ nadat je zelf een opstelling hebt ervaren. Representant zijn is iets dat iedereen kan.
IMG 5143

Wel ervaren, zelf niet centraal

Wil je zelf een familieopstelling met paarden doen, maar houdt iets je nog tegen? Representeren is een mooie manier om de magie en de werking van een opstelling te ervaren, zonder zelf centraal te staan. Ook helpt het jou om alvast te wennen aan het paardenveld, je systeem gaat onbewust dan ook al wat meer open. Dit zorgt ervoor dat je meer uit een eigen opstelling kunt halen.

Uit je hoofd, in je lijf

Wil je ervaren hoe het is om niet constant te denken en analyseren, maar simpelweg te zijn en voelen? Zodra je in de kudde stapt - als vraagsteller of representant - nodigen de paarden je uit om te doen wat zij natuurlijkerwijs doen. Ademen, voeten op de grond, bewust van hun lijf en elkaar. Ze zijn in het hier en nu. Paarden hebben een groot energieveld om zich heen wat hen echte 'hartopeners' maakt. Je gaat beter voelen wat je wilt en wie je bent.

  Als representant draag je op een intieme en bijzondere manier bij aan de ontwikkeling van iemand anders, ervaar je zelf de helende energie van het paardenveld én krijg je altijd ook een ‘eigen cadeautje’.
  2021 BYHANNAHSOPHIA 08368 copy

  Zelfde thema, nieuw perspectief

  Representant zijn in de opstelling van iemand anders kan je een verrassend perspectief geven op thema’s die ook spelen in je eigen systeem. Dit maakt dat je met meer compassie naar anderen (en jezelf) kunt kijken. Je representeert dan bijvoorbeeld de energie van een dochter in een vader-dochter relatie, terwijl je zelf in het dagelijks leven uitdagingen binnen dezelfde thematiek als vader met jouw dochter ervaart. Denk aan je kind leren ‘loslaten’ of opvoeding.

  Teruggeven

  Tot slot: representeren is een prachtige manier om terug - of door - te geven wat jij hebt ontvangen in je eigen opstelling in het paardenveld. Een opstelling is een co-creatie en doet ons herinneren doet wij mensen - net als paarden - elkaar nodig hebben om te leven, te helen en ons compleet te voelen. Als representant draag je op een intieme en bijzondere manier bij aan de ontwikkeling van iemand anders, ervaar je zelf de helende energie van het paardenveld én krijg je altijd ook een ‘eigen cadeautje’.

  IMG 6111

  Ontmoeting met de paarden

  Paardenzacht verzorgt helende ontmoetingen tussen mens en paard in de vorm van persoonlijke coachings, familieopstellingen, ceremonies en workshops voor het bedrijfsleven. Als je aandacht wordt getrokken door paarden of paardencoaching, mag je er op vertrouwen dat dit jou op dit moment in je leven iets kan brengen, als vraagsteller of als representant. Volg je gevoel en wees welkom. Klik hier voor de agenda of neem contact met mij op.