Leven in het hier en nu

Het hier en nu: een vrije staat van zijn waar veel mensen naar verlangen. Van paarden kun jij van leren om simpelweg te 'zijn'. Zij zijn zowel groep- als vluchtdieren en daarom altijd in het hier en nu. Wie leeft in het hier en nu, handelt bewust en vanuit eigen kracht.
Paardencoaching hier en nu 3

Simpelweg 'zijn'

Veel mensen verlangen naar leven in het hier en nu. Toch neemt het hoofd het vaak over en verliezen we contact met onze intuïtie. Waarom maakt leven in het hier en nu gelukkig? Simpelweg 'zijn' stelt je in staat het leven te nemen zoals het is, te vertrouwen op wat er op je pad komt. Het geeft richting, bewustzijn, lichtheid, oordeelloosheid en brengt ons dichter bij ons hart. Paarden doen een appèl op twee van onze drie intelligenties: ze activeren je buikgevoel en je hartgevoel.

Paardenzacht persoonlijke coaching

Taal van de kudde

Zodra je ‘het wetende veld’ van de paarden binnenstapt, word je onderdeel van hun kudde. Paarden zijn zowel groep- als vluchtdieren. Ze zijn daarom constant bezig met elkaar aanvoelen om zich ervan te verzekeren dat iedereen in orde is. Alleen zo kunnen ze de veiligheid bewaken en zijn ze altijd in het hier en nu. Paarden benutten al hun zintuigen: ruiken, voelen, zien en activeren jou om hetzelfde te doen. Wat zij natuurlijkerwijs onderling doen, zullen ze ook toepassen op jou.

Paardenzacht hier en nu 5

Voordelen leven in het hier en nu

Een ontmoeting met de paarden vergroot onder meer je bewustzijn. Vanuit daar kijk je met een andere bril naar je leven:
Je hebt balans in de intelligentie van je hoofd, hart en buik
Je weet wat goed voor jou is en handelt hiernaar
Je bent zelfbewust en zelfverzekerd
Je hebt overzicht en helderheid
Je leven krijgt meer betekenis
Je leven voelt lichter en oordeelloos
Je relaties met jezelf en anderen verdiepen
Je slaapt beter en eet gezonder
Je leeft in dankbaarheid en liefde
Je bent vergevingsgezind
Je vertrouwt op jouw pad in dit leven

  Paardenzacht hier en nu 3
  'ZIJN': het leven nemen zoals het is en vertrouwen wat er op je pad komt

  Samen zijn zonder iets te verlangen

  Veiligheid is voor een paard essentieel om er voor zichzelf én de ander te kunnen zijn. En dat geldt ook voor mensen. Een (zelf)bewuste aanwezigheid, zonder oordeel en zonder verlangen, is daarvoor de sleutel. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan! Een ontmoeting met paarden daagt je uit om terug te gaan naar jezelf en je bewust te worden van de energie in jouw lichaam. Zij kennen geen verschil tussen jouw binnenkant, je energie, en je buitenkant, hoe je je opstelt. Zij voelen alleen. In een ontmoeting met de paarden word je gespiegeld én gestimuleerd, dit geeft je inzicht, heling en kracht. Het helpt je om patronen te doorbreken en de regie te nemen over jouw leven.

  Ontmoeting met de paarden

  Paardenzacht verzorgt helende ontmoetingen tussen mens en paard in de vorm van persoonlijke coachings, familieopstellingen, ceremonies en workshops voor het bedrijfsleven. Als je aandacht wordt getrokken door paarden of paardencoaching, mag je er op vertrouwen dat dit jou op dit moment in je leven iets kan brengen. Volg je gevoel en wees welkom. Klik hier voor de agenda of neem contact met mij op.