Paardenzacht verzorgt vrouwencirkels mét en zonder paarden. Vrouwen komen al eeuwenlang samen om het vrouwzijn te eren en zich met elkaar, zichzelf en de maan(cyclus) te verbinden. Vrouwencirkels zijn bekrachtigend, helend, plezierig en verbindend. In Weesp is er elke 6- een vrouwencirkel op zondagochtend waarvan Colette & Tessa spaceholder zijn. Daarnaast verzorgt Paardenzacht vrouwencirkels op verzoek.

Vrouwen komen al eeuwenlang samen om plezier te maken, te verbinden, te delen en te helen. Die wijsheid zetten we voort in het hier en nu.
Herfstceremonie Yalouvanderheijden wearetheearth nl 24 copy

Vrouwencirkel

Vrouwen komen al eeuwenlang samen om het vrouwzijn te eren en zich met elkaar, zichzelf en de maan(cyclus) te verbinden. Bij een cirkel komt een groep vrouwen voor de duur van drie duur samen op een intieme, veilige en sfeervol aangeklede plek. Rondom een altaar, aangekleed met bloemen, edelstenen en krachtvoorwerpen, creëren we samen een 'sacred space' waar ruimte is om plezier te maken en te delen en helen. De spaceholders zorgen voor een veilige sfeer, dat de energie 'schoon' blijft en de invulling van het programma. Een vrouwencirkel is voor en door vrouwen, waarbij we elkaar supporten en er geen oordeel is. Het is een ritueel dat ons herinnert aan de kracht die vrouwen hebben als ze samenwerken, iets dat we soms vergeten in de masculiene maatschappij. De werking is bekrachtigend, helend en verbindend.

"De vrouwenceremonie met opstelling in het paardenveld was ontzettend liefdevol en verhelderend. Ik was erg onder de indruk van alle wijsheid. Van de vrouwen, en vooral ook van de paarden. Tessa en Daphne hielpen mij in volle aandacht en aanwezigheid met het vertalen van wat de paarden mij op hartsniveau lieten zien. Ik mag er zijn! Ik ben er al."
Marit Wunderkind

Vrouwencirkel in Weesp

In Weesp verzorgen we op zondagochtend een vrouwencirkel plaats op een betoverende en rustgevende plek omgeven door natuur, op een kwartiertje fietsen van het centrum en het treinstation. We pikken hier ook een graantje mee van de helende energie van de paarden die er wonen. Colette & Tessa zijn spaceholders van deze cirkel, samen zorgen zij voor een setting wat alles wat bij je hoort welkom is: kracht en kwetsbaarheid, plezier en verdriet, je licht en je donker. Elke cirkel start met een opening met cacao. Cacao is een mild plantmedicijn dat je helpt om je hart te openen en naar binnen te keren. We kunnen zo zelf en samen invoelen wat er werkelijk speelt en delen onze intentie voor de cirkel. De kern van de ceremonie van onze cirkel is elke maand verschillend: een ritueel, meditatie, (yin)yoga, een thematische inbreng, een bad van soundhealing.... We sluiten af met het trekken van een kaart en een sharing waarbij ruimte is om te delen wat er in je leeft.

11
december

Vrouwencirkel op zondagochtend

Intieme vrouwencirkel van 9:30-12:30 uur voor twaalf vrouwen in/rondom Weesp. Voelen, lachen, delen, verbinden en dat alles in de warme bedding van een open minded, avontuurlijke en vrouwen. elke cirkel draait om iets nieuws leren é zusterschap: de vrouwenkracht van samenwerking, bekrachtiging en verbinding: een onbewuste 'pact' die vrouwen onderling hebben, maar die we door de masculiene samenleving soms vergeten. Je bent welkom met alles wat in je leeft!

Locatie: Weesp Datum: 11-12-2022 Tijd: 09:30 uur Investering: €33
Xx