Paardenzacht verzorgt patroon doorbrekende paardencoachings voor teams. Paarden geven mensen door hun sensitieve energie een eerlijke spiegel. Ze geven zo inzicht in wat we onbewust uitstralen, wat ons belemmert én laten ons ervaren wie we werkelijk zijn als we onszelf zijn. Een teamworkshop met paarden brengt balans, duidelijkheid, inspiratie en verbinding.

Tessa aan de stegge paardencoaching

Team als kudde bekeken

Een team waarin iedereen vanuit z'n eigen kracht bijdraagt, met balans in persoonlijke en zakelijke belangen en waar de energie volop stroomt. Paarden leven vanuit de kracht van de kudde, alleen zijn én kunnen ze niets. Zo werkt het ook in teams. Een teamdynamiek onderzoeken samen met paarden creëert een sfeer van oordeelloosheid, verrassing, kwetsbaarheid en ontwapening. De sensitiviteit van deze bijzondere dieren nodigt uit om dicht bij jezelf te komen in relatie tot de ander. De teamcoaching legt onbewuste patronen bloot en biedt een veilige omgeving om ieders aandeel hierin te onderzoeken en doorbreken. Ik zet op flexibele wijze technieken in, met veel aandacht voor de wijsheid van zowel hoofd als hart. Teamleden verhouden zich nadien krachtiger, authentieker en zelfverzekerder tot elkaar wat leidt tot meer verbinding, efficiëntie en betrokkenheid.

Carl Jung: a true leader is always led

Wie zijn wij zonder onze maskers?

Paarden geven mensen een liefdevolle spiegel. Wat we doen en zeggen heeft vaak een filter van sociale wenselijkheid, of zelfbescherming. Ze laten ons zien en voelen wat we onbewust uitstralen én laten ons ervaren wie we werkelijk zijn als we onszelf zijn. In de teamcoaching gaan we daarom uit de comfortzone.

Paardencoaching teams

Patronen doorbreken

Een goede balans van hoofd, gevoel en hart, doelgerichtheid en respect voor elkaars gevoel en talent. Een droom van elk team die verstoord kan worden door patronen onderling die zich lastig laten ontleden. In een workshop met paarden worden deze patronen in der onderstroom en hun onderliggende oorzaken eerlijk en zonder oordeel bloot gelegd en doorbroken. Ik werk door middel van een systemische aanpak (zoals met familie opstellingen) en met de eerlijkheid en wijsheid van de paarden. Als de sessie laat zien dat het nodig is, kunnen ook individuele coachingsessies met de paarden ingezet worden.

Jouw plek in je familiesysteem, bepaalt hoe je je verhoudt in al je andere relaties. Paarden houden een spiegel voor van dit systeem en steunen je in het innemen van de juiste plek voor jou

Paardencoaching voor individuen

Soms legt een teamworkshop ook individuele patronen bloot waar ik in een persoonlijke sessie dieper op in kan gaan. Paarden weten met hun sensitiviteit vrijwel direct de kern bloot te leggen. Over individuele sessies lees je meer op de pagina over paardencoaching.

"De sessie met Tessa en de paarden was heel bijzonder, de paarden reageren direct op de aanwezigheid van nieuwe energie en dynamiek. Ik heb veel geleerd en gezien. De paarden fungeren als grote spiegel voor datgene wat er van binnen speelt en waar je zelf wellicht geen erg in hebt. Tessa is daarbij een heel fijn mens om in de buurt te hebben als je door je eigen stukken heengaat.”
Rolf Paardekooper

Altijd op maat

Paardenzacht ontwikkelt afhankelijk van de doelstellingen workshops en sessies op maat. Ik heb een achtergrond in het bedrijfsleven en een bijzondere relatie met paarden en sta daardoor in de sessies met beide benen stevig op de grond. Een paardencoaching voor teams bestaat uit twee sessies met daar tussen een pauze en nadien een afrondende soep of early dinner. We werken buiten met een kudde van drie paarden. Wil je afstemmen of een workshop met paarden past bij jouw doelstelling of cliënt en hoe het er inhoudelijk en financieel uit kan zien? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via de contactpagina. Je kan ook een kijkje nemen dan Veelgestelde Vragen of meer lezen over mijn kudde.

Paardenzacht spiegelen met paarden