Paarden vergroten bewustzijn en helpen je zo een stap verder in je persoonlijke ontwikkeling. Als hypersensitieve kuddedieren zijn ze meesters in het voelen van energie. Ze weten daarom precies wat jij op dat moment nodig hebt.

Ontmoetingen met paarden

Paardencoaching: het woord omvat eigenlijk niet wat ik doe. Met Paardenzacht begeleid ik bewustzijnsverruimende, helende ontmoetingen tussen mens en paard. Ik beschouw mezelf als spaceholder van jouw ontmoeting en gids tussen jou en de paarden. De ontmoeting is een sleutel, de antwoorden zitten in jezelf en de energie van de paarden helpen je om hierbij te komen. Ik reis een stukje mee in jouw proces dat je dichter brengt bij wie je werkelijk bent. Mijn rol is ervoor zorgen dat het fysiek en emotioneel veilig is, daarbij vertaal ik de signalen naar wat er mogelijk speelt in jouw leven. Ik maak gebruik van wijsheden uit het sjamanisme, systemisch werk en mijn eigen intuïtie en help je zo om vastlopende patronen te zien én doorbreken.

Paardenzacht familie opstellingen 1
Paarden signaleren jouw vastlopende patronen, geven je een liefdevolle spiegel of een steuntje in de rug

Ontmoeting in vrijheid

In elke sessie werken de paarden in vrijheid. Dat wil zeggen dat de paarden zelf beslissen hoe ze met je komen werken. Geen kunstjes en trucjes, maar authentiek contact. Elke ontmoeting is anders en de paarden voelen aan wat er op dat moment in je bewustzijn mag komen. Het is daarom ook niet nodig om je voor te bereiden. Ook jij bent welkom in vrijheid en met alles wat bij je hoort. Ik help je om die ontmoeting vanuit je hart aan te gaan en ik weet hoe spannend dat is. Een korte meditatie, grondingsoefening of een eigen ritueel waar jij je prettig bij voelt, maakt je hier klaar voor.

"Het is zo fijn om je helemaal vertrouwd te voelen bij iemand die je net 1 minuut geleden ontmoet hebt. Door de gouden combinatie van de zachtheid, liefde en humor, kon ik bij Tessa rustig alles laten gebeuren wat mocht gebeuren. Echt een fijne ervaring!"
Jorden de Rijk

Kracht van de kudde

Paarden zijn net als mensen kuddedieren, alleen zij zijn het niet verleerd om te vertrouwen op de kracht en veiligheid van de groep. Zonder elkaar zijn ze niets. Als je bewust kijkt en voelt, zie je dat ze constant onderling op elkaar afstemmen door lichaamstaal en energie-uitwisseling. Op het moment dat jij in de kudde stapt met een vraagstuk, beschouwen ze jou lid van hun kudde en zullen ze er alles aan doen jou te bekrachtigen met hun zachte paardenkracht. Vanuit hun instinct is dat dé manier om veiligheid te waarborgen en om te kunnen vluchten als groep als dat nodig is. Voor paarden is een ontmoeting natuurlijken toch werken. Nadien krijgen ze de nodige verzorging die nodig is weer om te ontladen en in harmonie samen te zijn

Paarden en bewustzijn 3

Terug naar innerlijke wijsheid

We leven in een tijd waarin het weer gangbaar wordt om naar je gevoel te luisteren. Alleen naar je hoofd luisteren, leidt tot verwarring. Het zorgt ervoor dat je intuïtie ondersneeuwt en het houdt je weg van het volgen van je hart. Ook al voelt iets wel of niet goed, we durven er vaak niet op te vertrouwen. En dat is zonde, want we beschikken allemaal over een innerlijke wijsheid. Volgens Carl Jung staat het onderbewuste voor alles wat we waarnemen, maar niet kunnen verklaren. Paarden kunnen je helpen om weer contact te maken met die innerlijke wijsheid: ze vergroten je bewustzijn.

Paardencoaching 6

Spiegeling en heling

Paarden hebben hun eigen manier om jou in je kracht te zetten. Ze voelen precies aan wat er op dit moment in je bewustzijn mag komen. Dit doen ze met een heldere en liefdevolle spiegeling van jouw energie en van de thema's in jouw 'systeem'. Ze kennen geen verschil tussen binnen- en buitenkant: ze spiegelen rechtstreeks wat er in jou leeft en wat gezien mag worden om een stapje verder komen in je persoonlijke ontwikkeling. In een sessie ervaar je ook hun helende energie die je helpt om te doorvoelen wat je plaagt en dit achter je te laten.

Een bewuste ontmoeting met paarden geeft waardevolle inzichten voor de rest van je leven

Familieopstellingen met paarden

In ontmoetingen met paarden komen meestal ook systemische patronen omhoog zoals bij familieopstellingen. Je neemt jouw rol in je gezin van herkomst mee naar elke relatie in het leven zoals je eigen relatie, gezin, vriendengroep en werk. Paarden zijn meesters in het duiden van energie en dus ook van wat er speelt in jouw (familie)systeem. In een sessie representeren ze personen, delen van jezelf of thema's die spelen en de verbanden daar tussen. Het is mogelijk om ook menselijke representanten te betrekken bij jouw opstelling met de paarden. Paardenzacht verzorgt naast de coachings waarin systemisch werk altijd aan bod komt, ook speciale dagen voor meerdere familieopstellingen met paarden en menselijke representanten. Ook is het mogelijk om naar een privécoaching je eigen representant mee te nemen. De meerwaarde van systemisch werken met paarden is hun grote energetische vermogen, waardoor patronen sneller zichtbaar worden, heling toegepast wordt en er minder ruis is doordat er niet of minder wordt gesproken.

Paardenzacht familie opstellingen 5
"Ik had niet verwacht dat een opstelling met paarden zoveel zou kunnen blootleggen. Ontzettend bijzonder om te zien dat de paarden jou op hun eigen manier een spiegel voorhouden. Er valt niks te verbergen of achter te houden - ze voelen alles feilloos aan. Een zachte, aardse maar diepe confrontatie."
Eva Dusch

Wat doet een ontmoeting met je?

Uit eigen ervaring weet ik dat elke ontmoeting iets anders brengt. De paarden voelen haarfijn aan wat jij op dat moment nodig hebt. Wat elke ervaring gemeen heeft, is dat je rust en kalmte ervaart en verhelderende en soms confronterende inzichten opdoet, waar je voor de rest van je leven iets aan hebt. Je bent weer in contact met je innerlijke wijsheid en kan je eigen richting en plek in het leven kiezen. Je krijgt precies wat jou op dat moment in beweging zet voor een vrijer leven. In de agenda vind je de geplande coachingsdagen. Ook prik ik graag in overleg een persoonlijke datum.

Heb je een vraag over paardencoaching of ben je benieuwd naar de paarden? Kijk dan bij Veelgestelde Vragen, de blog over de paarden of neem contact met mij op.

Paarden en bewsutzijn 4