Paardenzacht verzorgt sjamanistische ceremonies met paarden. Paarden zijn altijd aanwezig in het wetende veld en zorgen voor de spaceholding. Ze openen je hart, verruimen bewustzijn, gronden en herinneren ons aan de veiligheid van de kudde. Het geeft een extra dimensie aan ceremonies, die je alleen kent als je dit hebt ervaren.

Paardenzacht ceremonies 6

Ceremonies van Paardenzacht

Het is waardevol om bewust stil te staan bij fases in je leven. Paardenzacht verzorgt sjamanistische ceremonies rondom de wisseling van het seizoen, voorouderlijn en rites de passages zoals maiden to mother, baby blessing, grandmotherhood, speciale verjaardagen, verlies en huwelijk. De ceremonies hebben dankzij de paarden een extra dimensie in de verbinding met jezelf en elkaar en de wijsheid van het wetende veld. Een sjamanistische ceremonie met Paardenzacht is een reis die je op een zachte, oordeelloze wijze inzichten voor het leven brengt. Op sommige ceremonies werken we met het hartmedicijn cacao om de paardenkracht te versterken. In de Agenda vind je de eerstvolgende geplande ceremonie.

"Als paardenmeisje in hart en nieren wilde ik weer even de bekende paardengeur opsnuiven. Ook had ik behoefte aan wat guiding. Paarden hebben op mij een ontzettend aardende en helende werking, dat in combinatie met Tessa’s skills is een groot cadeau aan jezelf! Tessa is een heel professioneel, krachtig, eerlijk, nuchter, mooi en lief mens die zorgt voor een fijne en veilige setting. Ik ging na de coaching met een helder en krachtig gevoel naar huis. De Ceremonies in het Paardenveld zijn ook bijzonder. Ik geloof sterk in de kracht van het samen komen, om dit met vrouwen én paarden te doen is magisch."
Stephanie Brugman

Paarden en het wetende veld

Paarden zijn zowel kudde- als vluchtdieren, zonder elkaar zijn ze niet veilig. Energetisch zijn ze constant bezig om ervoor te zorgen dat iedereen in zijn of haar kracht, én op de juiste plek in de kudde staat. Paarden zijn altijd in het wetende veld en in contact met hun intuïtie. Ze maken dat ook wakker in ons. Tijdens ceremonies ontmoeten we de paarden die ons hart openen en ons bewustzijn verruimen. Ze staan stevig met vier hoeven in de grond, wat ons helpt om te aarden en in het hier en nu te zijn.

Ceremonie met paarden

Seizoenceremonie

Het ritme van de natuur. Wat kun jij daar van leren? Beweeg mee in de stilte van de wijze winter voor reflectie, de energie van de lente voor het ontkiemen van het nieuwe, het bloeien van de vurige zomer en het oogsten en reflecteren van de herfst. In cocreatie met Daphne van Metgezel verzorg ik intieme sjamanistische ceremonies rondom de seizoenswisseling in het paardenveld. We staan stil bij de kracht van het seizoen, voelen wat dit voor ons kan doen en genieten van een gezellige, warme verbondenheid met gelijkgestemden.

Jouw plek in je familiesysteem, bepaalt hoe je je verhoudt in al je andere relaties. Paarden houden een spiegel voor van dit systeem en steunen je in het innemen van de juiste plek voor jou

Van baby blessing tot (grand)motherhood

Een ceremonie met paarden is een mooie, diepe en liefdevolle ritueel van een belangrijke gebeurtenis in je leven. Trouwen, de overgang van meisje naar moeder of van moeder naar grootmoeder, baby blessing, verandering van seizoen, verlies of de viering van een keerpunt in jouw leven. Paardenzacht stemt de inhoud af op jouw intentie of rite de passage. Sjamanistische rituelen zijn net als sharing, healing en blessing altijd onderdeel van de ceremonie.

Voorouderlijn ceremonie

De vrouwelijke of mannelijke voorouderlijn is een mooie insteek voor een ceremonie met paarden. Tot 7 generaties terug hebben je voorouders invloed op je, dit zie je bijvoorbeeld terug in patronen of energie waar je niet uitkomt. Vanuit hun groepsgevoel helpen paarden jou je voorouderlijn op te schonen, zodat je je eigen plek kunt innemen in relaties met jezelf en anderen.

Foto's: Yalou van der Heijden

2021 BYHANNAHSOPHIA 09199