Elk paard van de kudde van drie is geheel eigen. Na een sessie snap je precies wat ik bedoel. Je hebt het dan zelf gezien, hun energie gevoeld, hun spiegel ervaren.

Paarden kennen geen verschil tussen binnenkant en buitenkant. Ze herinneren jou zo aan wie je werkelijk bent

Charme

Charme in een bonte merrie, een Tinker. Ik noem haar graag ‘ons zigeunerpqard uit Ierland’. Dankzij haar zogenaamde koude bloed is ze rustig, nuchter en bijzonder zachtaardig. Negen van de tien keer is zij degene die je vanuit de paddock komt uitnodigen, terwijl wij samen nog ons kopje thee drinken. ‘Het is tijd’, lijkt ze dan te zeggen. Een ‘healer’ is ze ook. Paarden werken met hun lijf en zij weet dit haarfijn bij de mensen die komen over te brengen. Haar neus die warme adem blaast tegen je hart want dat mag wel meer open. Haar diep ademhalende buik naast jou, zodat jij je weer herinnert waar je adem thuis is. Een paardenknuffel met haar hals om je heen, als een veulentje dat zich weer even geborgen mag voelen. Charme is ook een échte merrie; ze heeft soms haar kuren en daarmee laat ze zien dat je welkom bent met alles: licht én donker.

Paardentherapie

Pelle

Pelle is de enige ruin, gepensioneerd sportpaard van Hollandse komaf. Zijn diepe innerlijke rust en wijsheid zorgen voor balans in de kudde én in jou. Dat komt omdat hij heel stevig staat, gegrond en 100% aanwezig. Hij is zachtaardig, geeft ruimte, nodigt uit om in je eigen tempo te landen in de kudde. En zelfs dan - op afstand- zie je zijn liefdevolle, zachte ogen die lijken te zeggen: “Je hoeft er alleen maar te zijn, jij bent genoeg van jezelf”. Pelle nodigt uit tot ‘ont-moeten. Als er thema’s spelen rondom jouw mannenlijn, vaderschap of de mannelijke kant in jezelf (we hebben ze allemaal allebei!), zoekt hij nabijheid. Als letterlijke steun in de rug, levende spiegel van wat er in jou gevoeld mag worden of om je weer te verbinden met de kracht in jezelf.

Paardenzacht de kudde 5
Paardenzacht paarden

Daylight

Daylight is een krachtige merrie met een verleden als sportpaard en moeder van vele veulentjes. Een echte ’Rheinländer’, een warmbloedig Duits ras dat bekend staat vanwege een krachtig karakter. Ze kent de diepe gronden van een veelzijdig, maar hard leven en nodigt je dan ook uit om de ‘bullshit’ achterwege te laten. Soms goudeerlijk en confronterend, soms zacht als boter en verzorgend. Daylight voelt aan wat je nodig hebt om een stapje verder te komen in jouw ontwikkeling. Haar authentieke plek innemen in een groep - of kudde - is iets wat ze heel goed kan en waar ze jou toe aanspoort. Haar energie is als een wijze maar vurige grootmoeder in de kudde.

Paardencoaching autisme
Ben jij klaar voor de ontmoeting met een eerlijke en bevrijdende spiegel van jouw ziel?
Paardenzacht Weesp